Om oss

Holm Rekrytering och interim management

Efter 20 års erfarenhet av rekrytering vet jag vad som är avgörande för att en rekrytering ska bli lyckad! Det svåra är oftast inte att hitta rätt kompetens, utan att hitta den person som passar in i företagskulturen. Jag har skrivit en bok där jag har fördjupat mig i vad som är avgörande för att individer ska prestera och leverera lönsamma beteenden.

Min metod är att ta rekryteringen till en uppgraderad version, Rekrytering 2.0. Vilket innebär ett nära och långsiktigt samarbete med mina kunder där jag identifierar företagskulturen och stöttar dig i att ta fram en långsiktig personalstrategi som skapar lönsamma beteenden och lönsamma företag.

Holm rekrytering har ett holistiskt perspektiv på organisationer och erbjuder därför inte enbart rekryteringstjänsten, utan även konsultstöd och utbildning för att få en långsiktig och hållbar kompetensförsörjningsstrategi.

Vi erbjuder även interimslösningar i form av seniora profiler inom HR och Ekonomi. Som exempelvis HR- och Ekonomichefer.

Boken “värderingsstyrd rekrytering som affärsstrategi”

Attrahera de bästa medarbetarna och se ditt företag växa!
Hur ska ett företag arbeta för att investera i rätt medarbetare? Vad ska företaget göra för att maximera nyttan av sin investering?

Forskning visar att företag som arbetar långsiktigt med sina värderingar och sin företagskultur lyckas bättre än andra. Att hitta rätt medarbetare handlar alltså inte bara om att få tag i rätt kompetens, utan också om att hitta den person som passar in i företagskulturen och som kan stå för företagets värderingar.

Värderingsstyrd rekrytering som affärsstrategi beskriver metoder och processer som leder till en lyckad rekrytering. Teorier varvas med praktiska exempel, och längst bak i boken finns mallar som hjälper dig att göra de bästa valen i rekryteringsprocessens olika steg.

Varför har jag skrivit en bok i värderingsstyrd rekrytering?
“Jag älskar att dela med mig av mina erfarenheter och äta lära andra rekrytering. Ju mer min kund kan om rekrytering desto bättre samarbete och slutresultat”

För att köpa boken
Boken vänder sig till chefer och ledare som vill arbeta med rekrytering som en del av affärsstrategin. Håll utkik efter boken i internetbokhandeln, hos t ex adlibris.com eller bokus.com!

Liber bild bok

Boken hittar du i  internetbokhandeln, hos t ex adlibris.com eller bokus.com!

Om Viveka Holm

I8A6639-Mats färg kavaj o ljusblus

För mig är rekrytering en affärsstrategisk fråga. Jag anser att personalstrategin är lika viktig som affärsstrategin i ett företag. Utan duktiga medarbetare får du inte den tillväxt du önskar.

Jag är utbildad personalvetare, lärare och numer kan jag även titulera mig författare. Jag har sjutton års erfarenhet av rekrytering, talent management och organisationsutveckling.

2003 var jag med och startade rekryterings- och bemanningsföretaget First Reserve, där jag varit verksam som delägare och chefsrekryterare fram till maj 2017. Eftersom jag har en övertygelse om att värderingsstyrd rekrytering är rätt väg om du vill få en lyckad och långsiktig personalstrategi, valde jag att köra mitt koncept fullt ut i egen regi under varumärket Holm Rekrytering som jag driver i mitt bolag Viveka Holm Rekrytering och Interim management AB (559117-4098).

Mitt motto är ”Do what you love and love what you do”.

 Jag tror på att människan har ett eget ansvar för sitt liv och att man själv kan påverka sin egen utveckling och situation. Det är viktigt att ha roligt på arbetet och göra det som man är bra på!

Som kund till mig får du förutom ett roligt samarbete med mig, en engagerad affärspartner inom HR och rekrytering som tillsammans med dig skapar en långsiktig personalstrategi knuten till den övergripande affärsplanen i företaget. Jag tror på ett nära samarbete mellan kund och leverantör, där jag som leverantör lär känna företagskulturen och dig som chef -det är det som skapar lyckade rekryteringar!

Min vision är att arbeta med värderingsstyrda företag eller företag som anser att det är viktigt att matcha blivande medarbetare mot den egna företagskulturen. Min mission är att stötta företag i att bli ännu mer lönsamma genom en god och välplanerad personalstrategi.

Med vänlig hälsning, Viveka Holm

Viveka Holm Rekrytering och Interim management AB (org. nr. 559117-4098)